روانشناس تیم ملی واترپلو در بازیهای آسیایی جاکارتا گفت: کار گروهی، انسجام تیمی و اعتقاد کادر فنی و ورزشکاران به مهارتهای روانی کمک کرد تا این تیم بعد از ۴۴ سال صاحب مدال برنز شود.
دکتر خسرو حمزه در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که حضور شما در کنار تیم ملی واترپلو چقدر در موفقیت این تیم در بازیهای آسیایی جاکارتا تاثیرگذار بود، اظهار کرد: من نزدیک چند ماهی است که با تیم ملی واترپلو همکاری میکنم و در این مدت با همکاری خوبی که کادر فنی و رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو با من داشتند، این موضوع سبب شد تا در آموزش مهارتهای روانی و ارتقای عملکرد واترپلوئیستها از نظر روانی چه در جریان تمرینات و چه در شرایط مسابقات بتوانم به تیم کمک کنم.
وی گفت: ارتباط خوبی که کادر فنی بویژه الکساندر چیریچ که خود قهرمان جهان و یکی از بهترین واترپلویستهای دنیا بوده با من داشت، بعضیوقتها حتی منجر به آن میشد که همفکری لازم را در خصوص کنترل مسائل روانی به کادر فنی ارائه دهم و آنها از این همفکری به خوبی استفاده میکردند و در تمرینات به کار میبستند.
روانشناس تیم ملی واترپلو خاطرنشان کرد: با توجه به جو سنگینی که در بازیهای آسیایی حاکم بود، بویژه در بازی ردهبندی که تیم ملی واترپلو با تیم چین برای کسب مدال برنز داشت فشار روانی بازیکنان به خصوص در ضربات پنالتی به حدی بالا بود که بازیکنان تنها با غلبه بر هیجانات منفی و کنترل استرس میتوانستند به نتایج خوبی دست پیدا کنند. با توجه به آموزشهایی که در این خصوص به ورزشکاران داده بودیم (به رغم این که تیم ملی واترپلو ۳ ماه قبل در یک دیدار دوستانه بازی را به چین واگذار کرده بود) با آرامش و بدون هیچ استرسی توانستند در ضربات پنالتی چین را شکست دهند و بعد از ۴۴ سال به مدال برنز بازیهای آسیایی دست پیدا کنند.